Nieuwjaarsborrel VarkensGilde

Nieuws geplaatst op: 
13 januari 2017

Woensdag 11 januari 2017 organiseerde het VarkensGilde een Nieuwjaarsborrel voor haar leden en relaties. Projectleider Sandy Janssen begon met een korte terugblik op 2016, en lichtte in  het kort  de activiteiten voor 2017 toe. Ideeën zijn uiteraard van harte welkom.  Nuffield-scholar en voormalige vakgroepvoorzitter Varkenshouderij Annechien Ten Have vertelde over haar reizen om de wereld vanuit haar scholarship: de zoektocht naar toegevoegde waarde. Van China tot Canada en van Italië tot Brazilië, steeds leerde ze nieuwe inzichten en technieken over hoe mensen zich onderscheidden van de rest. Begeleid door een hapje en drankje, vertelde ze op een toegankelijke manier over haar bevindingen. Haar belangrijkste punten: betrek mensen met kennis, bouw een goed netwerk om je heen en ga pas de markt op als je concept klaar is, denk goed na over wat je wilt vertellen en blijf je concept ontwikkelen. En niet onbelangrijk; doe wat je zegt en zeg wat je doet! 

Na deze inspirerende spreker  werd de Lowie Kersten Award uitgereikt. Deze Award wordt uitgereikt aan personen of organisaties die meer dan verdienstelijk hebben bijgedragen aan de promotie van de varkenshouderij in algemene zin en/of specifiek in de gemeente Peel en Maas en voelen zich nauw betrokken bij het gedachtegoed van het VarkensGilde. Deze Award werd uitgereikt aan de heer Hans Maessen, ambtenaar omgevingsontwikkeling van de gemeente  Peel en Maas. Het VarkensGilde feliciteerde  de heer Maessen met deze bijzondere waardering voor de sector.

Het VarkensGilde dankte verder haar relaties en vrijwilligers voor hun bijdrage in het afgelopen jaar  en de fijne samenwerking. Het VarkensGilde kijkt terug op een geslaagde eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar en wenst iedereen een goed ‘varkensjaar’.