Wat hebben varkens toch een luxe ‘woning’, vaak gehoorde opmerking!

Nieuws geplaatst op: 
16 september 2015

In het weekend van 12 en 13 september werd landelijk het Weekend van het Varken georganiseerd. Ook in Peel en Maas vonden tijdens dit weekend activiteiten plaats.

Bij varkensbedrijf Rozendaal in Maasbree kregen de bezoekers een rondleiding door een varkensstal met zeugen en biggen. Het was zelfs mogelijk om biggetjes te knuffelen en een fotoshoot te maken met de biggetjes. Verder zagen de bezoekers ook dat de varkens niet krijsend in donkere hokken liggen, maar een prachtige ‘woning’ bezitten met veel daglicht en de juiste temperatuur.

Met de huifkar ging men naar het naastgelegen vakantiehuis. Dit vakantiehuis was eveneens geopend voor publiek en in  de plattelandstuin vonden  tal van activiteiten plaats. Zo kon men dus zien dat varkenshouderij en recreatie en toerisme in Peel en Maas perfect samen gaan.

Het VarkensGilde kijkt terug op een geslaagd weekend. De varkenshouders uit Peel en Maas hebben een goede gelegenheid gehad om de vele bezoekers te vertellen over de hedendaagse varkenshouderij in Nederland. En niet onbelangrijk, we hebben er weer een groot aantal ambassadeurs bij die de varkenshouderij in Nederland een warm hart toe dragen.