Kom varkens kijken en biggetjes knuffelen in Panningen!

Nieuws geplaatst op: 
3 september 2014

Proef, ruik en voel  het platteland van Peel en Maas.

Zaterdag en zondag 13 en 14 september a.s. kan iedereen varkens komen kijken en zelf zien en ontdekken hoe varkens gehouden worden en zelfs hoe ze worden vervoerd. Dit kan allemaal bij zichtstal Op den Haegh, Heibloemseweg 7 te Panningen. Ook zijn er leuke activiteiten georganiseerd zoals, de maïsbak, schminken, schilderen, snuitjeschieten, meedoen aan een quiz of spelen op het springkussen. Ook zal  een hapje of  drankje en de muzikale noot niet ontbreken.

Ontdek de varkenshouderij
Weet u hoeveel biggetjes een varken krijgt? Of wat een varken eet? U kunt al uw vragen stellen tijdens dit speciale weekend aan de boer en/of boerin. Vorig jaar trok het educatieve gratis uitje ongeveer 40.000 bezoekers en dit jaar is er nog meer te zien en te beleven. Tijdens het Weekend van het Varken zijn allerlei soorten varkensbedrijven (36) gratis te bezoeken, want varkens kunnen op verschillende manieren gehuisvest worden.

Ronald McDonald Huizen Limburg
Er zijn leuke bekers te koop, waarvan de opbrengst is bestemd voor de Ronald McDonald Huizen Limburg. Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen onmisbaar. Vorig jaar zijn 65.715 overnachtingen mogelijk gemaakt voor 5.726 gezinnen, op loopafstand van hun zieke kind. Ook hebben 755 gezinnen met een ziek of gehandicapt kind kunnen genieten van een onbezorgde vakantie. Voor 1.400 gehandicapte kinderen is wekelijks de mogelijkheid geboden drempelloos te sporten.

Het hele jaar door varkens kijken
Naast het Weekend van het Varken zijn er in Nederland 26 varkensstallen waar iedereen het hele jaar door gratis en zonder afspraak varkens kan bekijken in een speciale kijkruimte. Ook in het weekend en op feestdagen vinden de varkenshouders het leuk dat bezoekers interesse hebben in de varkenshouderij. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vindt u op www.stapindestal.nl