Loeren bij de Boeren: gratis plattelandsuitje voor groot en klein, jong en oud

Nieuws geplaatst op: 
22 april 2014

Lekker fietsen, proeven, genieten van het Midden-Limburgse platteland op zondag 27 april

Proef en beleef het moderne platteland! Kom lekker fietsen door Leudal en rondneuzen in de agrarische sector. De boeren heten u van harte welkom bij de vierde editie van Loeren bij de Boeren op zondag 27 april, de gratis familiefietstocht, met stops bij diverse boerenbedrijven. U kunt tussen 10.30 en 16.00 uur terecht bij negen halteplaatsen aan de fietsroute door Heibloem, Neer en Roggel. Voor jong en oud is er iets te doen en te zien.

De inpassing in het buitengebied, samenwerking met natuurorganisaties, innovatie en duurzaamheid krijgen dit jaar speciale aandacht. U kunt een kijkje nemen bij: zeugenhouderij Korten (Lid van het VarkensGilde Peel en Maas), met luchtwassers en duurzame stalverwarming, een innovatieve melkkoeienstal met ligbed en cabriodak, een varkenshouderij die omgetoverd is tot succesvol catering- en evenementenbedrijf, een biologische tuinderij die in vroege teelten doet, een zorgboerderij in een oude monumentale kloosterboerderij, een melkveehouderij met recreatiemogelijkheden, een heemkundeboerderij, een allround aardbeienkwekerij en een melk- en legpluimveebedrijf met vrije-uitloopkippen.

Gratis: fiets en auto
Toegang tot de deelnemende bedrijven is wederom geheel gratis! De plattelandstocht is circa 20 km. U kunt starten en parkeren op elke locatie. In Neer en Heibloem rijdt een gratis bus u langs drie bedrijven.

Loeren met de bus?
Een compleet dagtochtje met de bus langs de boeren? Ook dat kan. HornTours zet op 27 april bussen in vanuit diverse kernen in Maasgouw en Leudal (plus Leveroy) om u naar de boeren te brengen. Kosten zijn € 10,- voor deze service. Meer informatie over de exacte dienstregeling kunt u vinden op de site: www.horntours.nl. U kunt zich nu alvast telefonisch aanmelden: 0475 – 581555

Organisatie
De organisatie is in handen van de LLTB De Winning Limburg, waarbinnen circa 250 bedrijven uit de Midden-Limburgse  agro-sector verenigd zijn. Voor meer informatie, kijk op: www.lltb.nl