“Van idee tot goed draaiende stal”

Nieuws geplaatst op: 
29 januari 2014

In samenwerking met Arvalis organiseert het VarkensGilde Peel en Maas een bijeenkomst voor alle leden van het VarkensGilde met het thema “Van idee tot goed draaiende stal”. De bijeenkomst vindt plaats op 18 februari a.s. om 20.00uur op locatie bij BoerenBond Helden, Industrieterrein 116 te Panningen.

Bouwen, verbouwen of verplaatsen doe je maar één keer en het liefst in één keer goed. Dit vereist de nodige voorbereiding en daarmee begin je op tijd. Er komt vaak veel meer bij kijken dan je vooraf had gedacht, onder andere door snel veranderende en steeds complexere wet- en regelgeving. Hoe meer je vooraf weet en hoe beter je voorbereiding dus is, hoe sneller je het proces vervolgens kunt doorlopen. Om ondernemers hierbij te helpen, organiseert Arvalis i.s.m. Varkensgilde Panningen een bijeenkomst: Van idee tot goed draaiende stal.

Tijdens deze bijeenkomst zullen, aan de hand van een voorbeeldsituatie, alle belangrijke aspecten van zo’n traject de revue passeren. In dit geval presenteren we de bedrijfsverplaatsing van Evert Hendrikx van Lottum naar het LOG te Grubbenvorst.

Evert heeft zonder agrarische afkomst een varkensbedrijf opgebouwd met zijn vrouw in Lottum. De ontwikkelmogelijkheden van de locatie waren echter beperkt. Toen zich een mogelijkheid voordeed om naar het LOG te Grubbenvorst te gaan, hebben ze dit met 2 handen aangegrepen. Hier hebben ze een nieuw varkensbedrijf gesticht met 534 fokzeugen, 80 opfokzeugen en 2300 biggen waar in een 4-weken systeem gewerkt wordt. Evert zal vertellen waar hij allemaal tegenaan is gelopen om dit project te realiseren.

Tevens wordt er nog verdere toelichting gegeven op inhoudelijke aspecten.

Mis deze interessante en informatieve avond niet, door je vóór 10 februari aan te melden op het mailadres info@varkensgilde.nl