Hoog knuffelgehalte tijdens het Weekend van het Varken

Nieuws geplaatst op: 
17 september 2013

In het weekend van 14 en 15 september werd landelijk het Weekend van het Varken voor de 7e keer georganiseerd. Ook in Peel en Maas vonden tijdens dit weekend diverse activiteiten plaats:

Bij zichtstal Op den Haegh aan de Heibloemseweg 7 in Panningen konden bezoekers een kijkje nemen in de varkensstal en bij varkensbedrijf  Teeuwen aan de Lorbaan te Grashoek was het zelfs mogelijk om biggetjes te knuffelen en een fotoshoot te maken met de biggetjes.

Kijk hier voor de foto's van de fotoshoot >

Daarnaast werden er op beide bedrijven diverse activiteiten georganiseerd die de bezoekers kennis hebben laten maken met de varkenshouderij in Peel en Maas. Bij het melkveebedrijf van de familie Engelen kon je de grootste melkcarrousel uit de hele regio in werking zien. Tevens was ook zorgwijngaard Vine Cura gelegen aan de Marisstraat te Beringe geopend voor het publiek en waar men kon genieten van een rondleiding.

 Het VarkensGilde kijkt terug op een geslaagd weekend waarin de varkenshouders uit Peel en Maas een goede gelegenheid hebben gehad om de vele bezoekers te vertellen over de Nederlandse varkenshouderij. Varkensbedrijf Teeuwen heeft op zondag 15 september ca. 1500 bezoekers ontvangen en bij Zichtstal Op den Haegh zijn gedurende het weekend ca. 1300 bezoekers een kijkje komen nemen.

Kijk hier voor de foto's van het Weekend van het Varken 2013 >