13-9 Weekend van het Varken

zondag, 13 september, 2015 - 11:00 - 17:00

Stap samen met de boer in de stal en kom varkens kijken,
biggetjes knuffelen en beleef het echte boerenleven.
De huifkar brengt u naar de stallen en het naastgelegen
vakantiehuis met tal van gratis activiteiten

Zondag 13 september tussen 11.00 en 17.00 uur  a.s. kan iedereen varkens komen kijken en zelf zien en ontdekken hoe varkens gehouden worden, hoe en wat ze te eten krijgen, hoe groot ze kunnen worden en misschien boft u en ziet u zelfs hoe een klein biggetje wordt geboren. Dit en nog veel meer is te zien in de stallen aan de Rozendaal 15 te Maasbree, richting Sevenum (naast A67). Bedrijfskleding is aanwezig om samen met de boer de stal in te stappen en het echte boerenleven mee te maken. Ook kunt u zien hoe varkens worden vervoerd en gewogen. Verder zijn er leuke en interessante activiteiten voor groot en klein georganiseerd zoals biggetjes knuffelen (ook op het buitenterrein), fotoshoot, de maïsbak, springkussen, schminken, schilderen en uiteraard de huifkar. Een gratis hapje en drankje en de muzikale noot zullen daarbij niet ontbreken. Het VarkensGilde Peel en Maas nodigt u van harte uit om samen met u de stal in te stappen.

Vakantiehuis
Op een prachtige locatie naast de stallen, wordt in een voormalige boerderij een vakantiehuis gerealiseerd. Ook dat is opengesteld voor het publiek. In de plattelandstuin vinden tal van activiteiten plaats.

People’s Farm zet het seizoen voor u op tafel
Ook People’s Farm is op zondag 13 september opengesteld voor bezoekers om te kijken hoe heerlijke verse seizoensgroenten worden geteeld. De moestuin is open van 11.30-17.00 uur en is gelegen aan de Breetse Peelweg 16 te Maasbree.

Fiets- en autoroutekaartjes liggen op beide bedrijven voor u klaar.

Ontdek de varkenshouderij
Weet u hoeveel biggetjes een varken krijgt? Of wat een varken eet? U kunt al uw vragen stellen aan de boer en/of boerin tijdens de rondleiding in de stal.

Het educatieve gratis uitje  trekt landelijk jaarlijks ongeveer 40.000 bezoekers.

Het hele jaar door varkens kijken
In Nederland zijn 26 varkensstallen waar iedereen het hele jaar door gratis en zonder afspraak varkens kan bekijken in een speciale kijkruimte. Ook in het weekend en op feestdagen vinden de varkenshouders het leuk dat bezoekers interesse hebben in de varkenshouderij. Twee adressen in uw buurt waar u het gehele jaar varkens kunt kijken zijn: Zichtstal Op den Haegh, Heibloemseweg 7 te Panningen en Boerderij aan de Herenbos, Herenbosweg 38 te Melderslo.